Karen Blixen

karenb-2-hgDen allerførste Spire til en Historie, maa komme fra et helligt Sted udenfor den selv“…

Karen Blixens historier er tidløse. De handler om mennesker som os – om hvordan vi handler – eller undlader at handle. Karen Blixen brød sig ikke om at blive kaldt forfatter. Hun sagde: “Jeg er en storyteller – en fortællerske”. Og hun ville først og fremmest fortælle en god historie.

Karen Blixen mente, at det moderne menneske savnede mod: “Det er derfor alle er så ulykkelige, fordi modet ikke bliver regnet for noget. Nutidens mennesker bliver opdraget til alt muligt, bare ikke til at være modige. Det er ikke rigtigt og ikke fint, og derfor kan ingen blive rigtig lykkelige mere, for så må man jo også løbe risikoen for at blive virkelig ulykkelig” (sagde Karen Blixen i en samtale med Thorkild Bjørnvig).

Mine nyeste fortællinger:

“DRØMMERNE”
En fuldmånenat i året 1863 var en dhow på vej fra Lamu til Zanzibar. Ombord er den unge Said Ben Ahamed, eventyrfortælleren Mira Jama og englænderen Lincoln Forsner. De fortæller hinanden historier, mens de sejler. Lincoln fortæller om en kvinde han forelskede sig i, og som forsvandt fra ham. Han leder efter hende overalt, rejser fra sted til sted. I en dramatisk jagt over et bjergpas på vej til Italien finder han hende igen, men hun kender ham ikke. Hun forsøger at undslippe ham og hans to rejsekammerater, der viser sig også at jagte hende! Hvem var hun?

En fantastisk og ”vild” historie fuld af humor, mystik og drama.

“BABETTES GÆSTEBUD”
En vidunderlig historie om to provstedøtre i Berlevaag og deres franske kokkepige Babette. Efter 12 år i huset beder hun om lov til at tilberede en ægte fransk middag i anledningen af provstens hundredårsdag. Hun har vundet den store gevinst i det franske lotteri. Tøvende accepterer de. Det bliver en festmiddag, de aldrig glemmer!

“OVER ALT BEGREB LYKKELIG”
At gå på løvejagt i mørket. At flyve over Afrikas sletter og Ngong Hills. At være over alt begreb lykkelig? Jeg fortæller uddrag af “Den Afrikanske Farm” – om Karen Blixens forhold til Afrika og især til Denys Finch Hatton. En gådefuld og medrivende kærlighedshistorie.

Nedenfor kan du læse mere om to andre udvalgte fortællinger af Karen Blixen:

 

 
Du er her: ForsideFortællingerKaren Blixen
www.ingermarie.dk