Karen Blixen

karenb-2-hgDen allerførste Spire til en Historie, maa komme fra et helligt Sted udenfor den selv“…

Karen Blixens historier er tidløse. De handler om mennesker som os – om hvordan vi handler – eller undlader at handle. Karen Blixen brød sig ikke om at blive kaldt forfatter. Hun sagde: “Jeg er en storyteller – en fortællerske”. Og hun ville først og fremmest fortælle en god historie.

Karen Blixen mente, at det moderne menneske savnede mod: “Det er derfor alle er så ulykkelige, fordi modet ikke bliver regnet for noget. Nutidens mennesker bliver opdraget til alt muligt, bare ikke til at være modige. Det er ikke rigtigt og ikke fint, og derfor kan ingen blive rigtig lykkelige mere, for så må man jo også løbe risikoen for at blive virkelig ulykkelig” (sagde Karen Blixen i en samtale med Thorkild Bjørnvig).

Mine nyeste fortællinger:

“BABETTES GÆSTEBUD”
En vidunderlig historie om to provstedøtre i Berlevaag og deres franske kokkepige Babette. Efter 12 år i huset beder hun om lov til at tilberede en ægte fransk middag i anledningen af provstens hundredårsdag. Hun har vundet den store gevinst i det franske lotteri. Tøvende accepterer de. Det bliver en festmiddag, de aldrig glemmer!

“OVER ALT BEGREB LYKKELIG”
At gå på løvejagt i mørket. At flyve over Afrikas sletter og Ngong Hills. At være over alt begreb lykkelig? Jeg fortæller uddrag af “Den Afrikanske Farm” – om Karen Blixens forhold til Afrika og især til Denys Finch Hatton. En gådefuld og medrivende kærlighedshistorie.

Nedenfor kan du læse mere om to andre udvalgte fortællinger af Karen Blixen:

 

 
Du er her: ForsideFortællingerKaren Blixen
www.ingermarie.dk